Lees voor
Langdurige zorg - De Tussenvoorziening

Langdurige zorg

Langdurige zorg

Wij bieden langdurige zorg aan mensen met een verstandelijke beperking of met psychiatrische problemen. We hebben op verschillende plekken in Utrecht woningen voor alleenstaanden en mensen met kinderen. Bij de langdurige zorg is er altijd 24 uur zorg in de buurt.


Aanmelden cliënt


Meer over langdurige zorg

Cliënten in de langdurige zorg wonen in studio’s of appartementen met een eigen keuken en badkamer. Er zijn woningen met een aparte slaapkamer en voor gezinnen zijn de woningen passend bij de grootte van het gezin. Er is een kantoor en een huiskamer met koffie en activiteiten. Als het nodig is, helpen we iemand met koken in de eigen woning.

Hoe ziet de begeleiding er uit?

In de appartementencomplexen is dag en nacht een medewerker aanwezig om de cliënt te ondersteunen met praktische vragen. In de individuele begeleiding werkt de cliënt aan doelen. De individueel begeleider komt daarvoor een aantal keer per week langs. We werken persoonlijk en krachtgericht en helpen iemand zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Voor wie is langdurige zorg?

Langdurige zorg is voor mensen met meerdere problemen, waaronder een verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening of verslaving. Ze hebben langdurig intensieve zorg nodig.

Locaties langdurige zorg in Utrecht:

De Tussenvoorziening heeft 2 locaties met appartementen, en zelfstandige woningen door heel Utrecht.

  • In Overvecht is er de Paranadreef. Hier wonen cliënten samen met huurders van Portaal.
  • In Lombok is er het Cremerplein. Hier wonen cliënten samen met bewoners van het corporatiehotel.
  • Zelfstandig wonen in de wijk is er voor alleenstaanden en voor mensen met kinderen.

Aanmelden voor langdurige zorg

Aanmelden voor langdurige zorg bij de Tussenvoorziening gaat via een verwijzer. Cliënten kunnen zich niet zelf aanmelden. Voor langdurige zorg is een wachtlijst. Bekijk de wachttijden.

Eerst even overleg? Bel 030-2332286 (maandag-vrijdag van 9.30-12.30 uur).


Cliënt aanmelden


Veelgestelde vragen over langdurige zorg

Langdurige zorg kan met de volgende indicaties: CIZ indicatie ZZP-VG 3,4 en 6, ZZP-GGZ wonen 1,2 en 3. De verwijzer vraagt deze indicatie aan. Hoe dit gaat, verschilt per gemeente.