Expositie ‘Tussen de Mens’ van Atelier Spat viert 30 jaar de Tussenvoorziening

1 maart 2024

Ter viering van 30 jaar de Tussenvoorziening organiseert Atelier Spat de bijzondere expositie ‘Tussen de Mens’ in De Tunnel, een culturele ruimte van de Nijverheid. Op vrijdag 1 maart tussen 16.00 en 18.00 uur is de officiële opening. De expositie is tot 24 maart te bezichtigen, kom langs en laat je inspireren!

Expositie ‘Tussen de Mens’

In de expositie ‘Tussen de Mens’ brengen de kunstenaars van Atelier Spat de menselijkheid van de Tussenvoorziening in beeld. De kunstwerken en portretten tonen verhalen van veerkracht, met een blik op de geschiedenis en het heden. Hierbij gebruiken de kunstenaars diverse materialen. Deze verhalen worden verder uitgediept in de podcast ‘Een rugzak vol verhalen’.

Naast portretten van mensen die momenteel betrokken zijn bij de Tussenvoorziening, kunnen bezoekers ook foto’s bewonderen van de Tussenbus. De Tussenbus was een initiatief in de jaren 90 om dakloze mensen tijdens de wintermaanden een aantal basisvoorzieningen te bieden. Denk hierbij aan dekens, een kop warme soep of een plek om zich even op te frissen. Dit was het begin van Stichting de Tussenvoorziening.

Mis het niet!

Tot en met 24 maart zijn de kunstwerken te bewonderen in ‘De Tunnel’ aan de Nijverheidskade 15 in Utrecht, dit is naast café De Nijverheid. De Tunnel is open tijdens de openingstijden van het café, entree is gratis. Kom je ook kijken?


Over Atelier Spat

Atelier Spat is een plek voor kunstenaars met een bewogen leven. Persoonlijke tegenslagen en psychische uitdagingen, hoe zwaar ook, kunnen tegelijkertijd een bron van creatieve kracht zijn. Atelier Spat biedt een plek waar men zowel vrij en zelfstandig als samen met anderen kan werken. Naast de ruimte zelf en de materialen is ook het sociale aspect heel belangrijk; veel kunstenaars hebben vergelijkbare ervaringen gehad, waardoor zij elkaar kunnen steunen en onderling begrip hebben.

Meer weten?

Over De Tunnel

Culturele vrijhaven De Nijverheid is een plek voor kunst, cultuur en muziek. De Tunnel is één van de drie white cube-achtige expositieruimtes en geeft ruimte aan experimentele kunstexposities. Het is een plek waar kunstenaars zich vrij kunnen voelen om te experimenteren met presentatievormen.