“Het voelt echt alsof je een popster bent!” Een geweldige Utrecht Pride

7 juni 2022

Afgelopen zaterdag was de Utrecht Canal Pride. Met een boot vol cliënten, collega’s en regenboogmaatjes waren we erbij. Een bijzonder feestelijke dag om samen te beleven!

Feest op de boot en langs de kant

‘Ik heb me echt als een diva gedragen’ zei een van de deelnemers bij het aanmeren. ‘Het was fantastisch!’ Hoe verder we op de route kwamen, hoe meer enthousiasme aan alle kanten. Geweldig hoeveel mensen de boten toe stonden te juichen! We hebben met ongeveer heel Utrecht handkusjes uitgewisseld.

Vanaf het moment dat de muziek aan ging, begon het feest: er was veel plezier met elkaar, lachen om het confetti-kanon en dansen in de zon. Uitgedost met regenbooglinten ging onze boot door de singel. Iemand aan boord had zelfs een heuse verentooi meegebracht!Ieder op hun eigen manier

De sfeer op de boot was net zo geweldig: onze cliënten, regenboogmaatjes en collega’s zorgden daar samen voor. ‘Zo tof dat we hierbij mochten zijn, om diversiteit met z’n allen te mogen vieren. Ik voel me helemaal geaccepteerd.’

Het contact onderling was fijn. Begeleider Iris vertelt hoe dat ging: ‘Ieder had z’n eigen plekkie op de boot, maar we vormden echt een geheel. Met zowel mensen aan de kant als onze cliënten.’

Samen kunnen zijn wie je bent

Een regenboogmaatje vertelt: ‘Zo leuk om dit met mijn maatje te kunnen doen. We hebben samen kunnen dansen!’ ‘Het is lang geleden dat ik zo vrij mijzelf heb kunnen zijn.’

Collega Sara werkt voor activering: ‘Het voelt alsof je één of andere beroemdheid bent. Je krijgt een beetje het idee dat je aanbeden wordt door de kant. Het gaat om gezien worden. En niet als cliënt of medewerker, maar als mens. Daarom was zo fantastisch om mét cliënten te varen en als geheel een feestje te kunnen vieren.


Waarom?

De boodschap die op onze boot stond was ‘Iedereen onder de pannen’. Omdat we voor iedereen een veilige plek willen en ruimte om zichzelf te zijn. De laatste anderhalf jaar hebben wij ons vol ingezet voor (dreigend) dak- en thuislozen met een LHBTIQ+ achtergrond. Zo hebben we de stedelijke werkgroep voor veilige opvang LHBTIQ+ opgericht en een aantal overbruggingsplekken voor dak- en thuislozen met een LHBTIQ+ achtergrond gerealiseerd. Ook zijn we de regenboogmaatjes gestart, waarin LHBTI-maatjes worden gekoppeld aan LHBTI-ers die behoefte hebben aan een maatje.

Ook voor onze medewerkers is pride belangrijk. We hebben daarom een roze netwerk, met een vaste borrel en activiteiten. Het is onmisbaar voor ons welzijn en werkplezier om onszelf te kunnen zijn op werk. In contact met cliënten, maar ook als collega’s onderling. Daar wil jij toch ook werken? Bekijk snel onze vacatures!

Dank!

Onze dank gaat naar iedereen die deze dag tot een feestje heeft gemaakt: van alle mensen aan de kant, tot onze top dj en de mensen die aan boord het feestje vierden, en iedereen die hielp met de organisatie van de Utrechtse Canal Pride.


Regenboogmaatje worden. Iets voor jou?

  • We zijn hard op zoek naar meer regenboogvrijwilligers! Wil je een maatje voor iemand anders zijn? Meld je direct aan!