Succesvolle Socialrun: Team Tussenvoorziening haalt ruim €7.000 op voor inclusie

26 september 2024

Trots blikken we terug op de prestatie van het Tussenvoorziening-team tijdens de Socialrun. Zo'n 25 collega's en cliënten legden van 20 tot 22 september een afstand van maar liefst 555 kilometer af tijdens deze non-stop estafette run. Daarbij is al ruim €7.000 opgehaald voor een goed doel: een inclusievere samenleving.

In beweging voor inclusie

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer die draait om bewustwording en het bestrijden van het stigma rond psychische aandoeningen. Vorig jaar deed de Tussenvoorziening voor het eerst mee en haalde tijdens het weekend ruim €4.000 euro op. Na het succes van de eerste deelname, was het dit jaar tijd voor een ‘Take-Two‘, met een route door Noord-Oost Nederland. Het was een fysieke en een mentale uitdaging: voor meer dan 50 uur was er continu iemand in beweging. Iedereen droeg hun steentje bij. Het team heeft een prachtig bedrag opgehaald, dank daarvoor aan alle donateurs! 

Een van de deelnemers, Mattanja, vertelt: “Wat een geweldige ervaring was het en wat hebben we een top prestatie geleverd! Het weekend was soms afzien, maar ook onwijs bijzonder om met elkaar mee te maken. Van renner tot chauffeur, van masseur tot kampheld: iedereen heeft uitgeblonken in hun rol.” Bestuurder Guusta van der Zwaart was aanwezig bij de finish in Fort Vechten: “De saamhorigheid en het plezier straalden er vanaf, ik had kippenvel bij de aankomst. Trots op het team!”

Over de Socialrun

Stichting Socialrun is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bespreekbaar maken van psychische problemen. De stichting financiert en ondersteunt tientallen projecten in de GGZ. Het geld dat is opgehaald tijdens het weekend van de Socialrun, gaat rechtstreeks naar projecten die zorgen voor minder stigma rondom psychische kwetsbaarheid. 

De Socialrun is meer dan zomaar een estafetteloop; het is een krachtig statement voor inclusie in de samenleving. Door deel te nemen aan de Socialrun, willen wij een bijdrage leveren aan het bestrijden van vooroordelen en stigma rondom psychische aandoeningen. Samen zetten we ons in voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt en waarin niemand wordt buitengesloten. Wil je nog een donatie doen? Dat kan op onze teampagina.