Lees voor
Regio Amersfoort - De Tussenvoorziening

Regio Amersfoort

Regio Amersfoort

In de regio Amersfoort biedt de Tussenvoorziening Housing First, Beschermd Thuis en begeleid wonen voor alleenstaande meerderjarige vluchtelingen. We komen in actie voor mensen met complexe problemen die in een kwetsbare woon- en leefsituatie zitten. In onze begeleiding gaan we uit van eigen kracht, denken in wat wél kan en creatieve oplossingen.


Werkgebied regio Amersfoort

Ons werkgebied Amersfoort bestaat uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg.

Ons aanbod in regio Amersfoort

Housing First

Housing First is een vorm van begeleid wonen waarbij de cliënt eerst een woning krijgt. Andere problemen, bijvoorbeeld rondom geld of sociale problemen, worden daarna samen met de begeleiding opgepakt.

Meer over Housing First

Begeleiding aan alleenstaande meerderjarige vluchtelingen

In verschillende panden in Amersfoort begeleiden we alleenstaande meerderjarige vluchtelingen naar zelfstandig wonen en leven.

Beschermd Thuis

We bieden begeleid wonen aan mensen met ingewikkelde problemen die in een eigen woning wonen. Hiermee voorkomen we bijvoorbeeld overlast of uithuiszetting.

Meer over begeleid wonen

Aanmelden voor hulp in regio Amersfoort

Aanmelden voor hulp in regio Amersfoort gaat via een verwijzer. Cliënten kunnen zich niet zelf aanmelden. Er is een wachtlijst. Bekijk de wachttijden.

Eerst even overleg? Bel 030-2332286 (maandag-vrijdag van 9.30-12.30 uur) of mail tvamersfoort@tussenvoorziening.nl.


Cliënt aanmelden


Richard van Rijn werkt als individueel begeleider in Amersfoort. Hij vertelt over Guus, een cliënt die hij begeleidt vanuit Housing First.

“Na 20 jaar dakloosheid heeft Guus nu zijn thuis gevonden.
Met een smoesje neem ik hem mee naar zijn huis in het oosten van Amersfoort. Na de eerste rondleiding vraag ik hem wat hij van dit huis vindt. Hij vindt het allemaal wel mooi en leuk, maar zijn eerste reactie is: “Mag ik nu weer weg?”.”

Lees het verhaal van individueel begeleider Richard