Boodschappenfonds laat zien: solidariteit is springlevend

1 november 2022

Begin oktober richtte de Tussenvoorziening het Boodschappenfonds op. Een kleine maand later is het doelbedrag dankzij gulle gevers al binnen! Wij zijn ontzettend dankbaar en willen nu graag nóg meer cliënten helpen. Daarom kunnen mensen nog steeds doneren.

Waarom een Boodschappenfonds?

Het leven wordt voor steeds meer mensen duurder. Door de inflatie en de energieprijzen die door het dak gaan, kunnen veel meer mensen nog lastiger rondkomen. Veel van onze cliënten wonen na een periode van dakloosheid weer zelfstandig. Zij krijgen hun krappe budgetplaatjes nauwelijks nog rond. Met het Boodschappenfonds kunnen we onze cliënten een bedrag geven van 50 euro. Dit bedrag compenseert voor enkele maanden de 10 á 20 euro die veel mensen nu tekort komen voor hun dagelijkse boodschappen door de inflatie.

Veel donaties

Ons doelbedrag was 60.000 euro. Dankzij particulieren en fondsen (dank aan onder meer het Kansfonds, RDO Balije van Utrecht, Stichting Elise Mathilde fonds, en het K.F. Heinfonds) hebben wij dit bedrag nu gehaald. We kunnen hiermee cliënten helpen die vallen onder onze afdelingen gezinsbegeleiding en stadsgeldbeheer en de opvang van ongedocumenteerde mensen. Dat zoveel mensen gedoneerd hebben, laat zien dat solidariteit ondanks schaarste nog springlevend is. Fantastisch!

Doel verhogen

Er zijn ook cliënten die we nog niet kunnen helpen, maar zeker op of onder de armoedegrens leven. Denk aan cliënten van partnerorganisaties uit de stad waarmee wij via de Armoedecoalitie samenwerken. Mochten we meer donaties ontvangen, dan kunnen we ook deze mensen een extra steuntje in de rug geven.

Dus; heb je de energiecompensatie ontvangen en heb je die eigenlijk niet nodig? Overweeg dan om (een deel ervan) te doneren aan het boodschappenfonds. Zo helpt u een andere Utrechter!

Wilt u doneren? Dat kan!