Lees voor
Boodschappenfonds | Tussenvoorziening

Boodschappenfonds

Het Boodschappenfonds

Het leven wordt voor steeds meer mensen duurder. Door de inflatie en de energieprijzen die door het dak gaan kunnen veel meer mensen nog lastiger rondkomen. Hier moeten we wat aan doen. Daarom hebben we in oktober 2022 het Boodschappenfonds in het leven geroepen.

Waarom een boodschappenfonds?

Voor steeds meer mensen is het leven duurder geworden. Door de inflatie en stijgende energieprijzen kunnen meer mensen niet rondkomen.

De overheid kwam met maatregelen om te helpen, maar die maatregelen waren er nog niet direct. En ze waren vooral gericht op energie. Niet op de boodschappen, terwijl die door de inflatie ook duurder werden.

Wat was het plan? Er is geld ingezameld voor boodschappenbonnen voor de cliënten die last hebben van de stijgende kosten.

Voor veel cliënten van de Tussenvoorziening betekent dit dat hun krappe budgetplaatjes nauwelijks nog rond te krijgen zijn. Hieronder vallen ook de 1200 cliënten van Stadsgeldbeheer. De reserveringen die zij eerder konden maken gaan nu op aan vaste lasten, aan boodschappen.

Deze cliënten hebben bonnen gekregen ter waarde van 50 euro. Dit bedrag compenseerde voor enkele maanden de 10 á 20 euro die veel mensen nu tekort komen door de inflatie.
Alle giften hebben direct bijgedragen aan het verzachten van armoede van mede Utrechters.


Meer lezen over het Boodschappenfonds?

Anbi-status

De Tussenvoorziening is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft geen winstoogmerk. Wil je ons steunen met een gift of goederen? Dan kan dat met belastingvoordeel. Alles over belastingvoordeel lees je op de pagina over de ANBI-status.