Enthousiaste groep studenten – Voiz Academie MBO2 weer van start

8 februari 2023

De nieuwe groep MBO2-studenten van de Voiz Academie is van start. De 19 deelnemers zijn een beetje zenuwachtig, maar ook enthousiast en gemotiveerd. In dit opleidingstraject leren zij over communiceren, samenwerken en gastvrijheid.

Marleen Busscher, coördinator van de Voiz Academie: “Ik ben nu al super trots op deze groep. Ik zie dat het doorzetters zijn. Aan het begin van de eerste dag voelde een van de deelnemers zich absoluut niet goed en wilde graag weg. Toch heeft ook zij de hele dag afgemaakt. En super goede vragen gesteld!”

Wat is de Voiz Academie?

De Voiz Academie is een tussenstap op weg naar werk en opleiding. In een rustig tempo wen je aan leren en werken. Zo vind je straks makkelijker betaald werk en wordt de stap naar een opleiding minder groot.

Ieder z’n verhaal

Wie doen de Voiz Academie? Van deze groep hebben sommige deelnemers hun middelbare school niet afgemaakt. Anderen hebben dat wel, maar hebben geen vervolgopleiding gedaan. En weer anderen willen nu, na een periode met veel tegenslag, het werken en leren weer opnieuw oppakken.

Mensen die in het verleden veel te maken hebben gehad met armoede, psychische problemen of dak- of thuisloos zijn geweest, hebben vaak een grote achterstand op de arbeidsmarkt. Bij de Voiz Academie kunnen juist deze mensen een opleiding volgen en zo aan een betere positie op de arbeidsmarkt werken. Marleen: “De deelnemers willen een diploma halen. Bij de Voiz Academie werken ze aan hun ontwikkeling. Met een diploma hebben ze meer mogelijkheden en kansen. Ook kunnen ze juist voor een ander beroep leren dan wat ze in het verleden deden. Iedere deelnemer wil zich ontwikkelen, en een volgende stap maken.

Gelijkgestemden

Bij de Voiz Academie zitten mensen in een groep met gelijkgestemden. Iedereen is al wat ouder en heeft eigen levenservaring. Juist omdat iedereen wel wat heeft meegemaakt, is er meer steun en begrip voor elkaar. Ook zorgt de Voiz voor extra begeleiding wanneer dat nodig is. Bij afwezigheid bijvoorbeeld. Als iemand niet op komt dagen, gaat een docent of begeleider eerst daarover in gesprek. We vragen eerst wat er aan de hand is, en kijken samen over een oplossing.

Marleen: “Er zit best veel stigma op dakloosheid, of het niet hebben van een diploma. In deze groep is dat oordeel minder aanwezig, want iedereen heeft wel ‘iets’ meegemaakt.

Over de opleiding Facilitaire dienstverlening

De MBO2 Facilitaire dienstverlening zorgt voor goede baankansen. Omdat het een breed vakgebied is, kunnen mensen met dit diploma op veel plekken terecht. De één wordt conciërge, een ander wordt hotelmedewerker. Om maar wat te noemen. Want de mogelijkheden zijn heel divers.

In samenwerking met:

De Voiz Academie kan alleen bestaan dankzij de samenwerking met onze partners. Samen bieden we scholing, leerwerkplekken en dragen kandidaten aan: Dock, WIJ3.0, Emmaus, Umah-Hai, Lister, Buurtteam, Leger des Heils en ROC Midden Nederland.

 

 

Ook starten bij de Voiz Academie?

De Voiz Academie bestaat uit 2 leertrajecten:

  • Het voortraject: klaarstomen voor een mbo-opleiding
  • Het behalen van een mbo-diploma

Het voortraject is er voor mensen die een stap willen zetten richting leren en zichzelf ontwikkelen. Bij het voortraject kun je wennen aan het in de schoolbanken zitten en aan het leren in een groep.

Wil jij ook weer aan de slag? Meld je dan nu aan voor het voortraject!

Meer lezen over De Voiz Academie?