Hoe werkt Stadsgeldbeheer
Hoe werkt Stadsgeldbeheer?
Voor wie is Stadsgeldbeheer? Hoe ziet het traject er uit? Hoe meld ik mezelf of mijn cliënt aan? Je leest er alles over op deze pagina.
Aanmelden
Voor wie is Stadsgeldbeheer?
We begeleiden mensen die vaak meer problematiek hebben dan alleen financiële problemen. De persoonlijke problemen bestaan uit: (dreigende) dakloosheid, psychiatrische problematiek, een verstandelijke beperking, verslaving, laaggeletterdheid en/of justitiële contacten. Vaak gaat het om een combinatie hiervan.
De meeste cliënten hebben bij aanmelding ook andere begeleiding. Zij wonen vaak begeleid of via een maatschappelijke opvangorganisatie. Maar veel mensen wonen ook zelfstandig, al dan niet met ondersteuning vanuit een buurtteamorganisatie.
In welke gebieden werkt Stadsgeldbeheer?
Stadsgeldbeheer biedt schuldhulpverlening en budgetbeheer in de stad en de regio Utrecht. We hebben kantoren in Utrecht, Amersfoort en Zeist.
Hoe ziet de begeleiding er uit?
Al onze cliënten krijgen een eigen consulent die elke dag bereikbaar is tijdens het telefonische spreekuur. Voor afspraken komt de cliënt naar een van onze kantoren in Utrecht, Amersfoort of Zeist. Wij proberen cliënten zo financieel zelfredzaam als mogelijk te maken, passend bij wat zij kunnen. De financieel begeleiders van Stadsgeldbeheer werken nauw samen met de overige begeleiding om de financiële doelen van de cliënt te behalen.
Hoe lang duurt een traject bij Stadsgeldbeheer?
Een gemiddeld traject bij Stadsgeldbeheer duurt 4 jaar. We proberen iedereen zo snel mogelijk uit de schulden te helpen. Hoe lang onze begeleiding precies duurt, hangt af van de persoon en situatie.
Wat bieden we onze cliënten?
- Budgetbeheer
Het inkomen komt binnen bij Stadsgeldbeheer, we betalen de vaste lasten en sparen voor reserveringen zoals het eigen risico van de zorgverzekering. We keren leefgeld uit aan de cliënt, per week of per maand. Hierin bieden we maatwerk.
- Schuldregelingen
Meteen na de intake brengen we samen met de cliënt de schulden in kaart. We werken zo snel mogelijk toe naar een duurzame oplossing van de schulden. Dit kan een schuldregeling zijn tegen finale kwijting (dan betaalt de cliënt een percentage van de schuld aan de schuldeisers) of een volledige terugbetaling. Dit is afhankelijk van de hoogte van de schulden en de mogelijkheid om deze zelf af te kunnen betalen.
- Leren omgaan met geld
Onze begeleiders zijn getraind in het zo financieel redzaam mogelijk maken en houden van cliënten. Ze leren hen financiële vaardigheden aan en werken aan het zelfvertrouwen van de cliënt om de financiële zaken na uitstroom weer zelf aan te kunnen pakken.
"Samen met mijn consulent heb ik alle post opengemaakt. Ik zat te zweten!"
Aanmelden voor Stadsgeldbeheer
Aanmelden bij Stadsgeldbeheer gaat via het aanmeldformulier. Iemand kan zich zelf aanmelden, of een verwijzer kan een cliënt aanmelden. Onze hulp is gratis.
Eerst even overleg? Bel 030-230 29 87.
Veelgestelde vragen over Stadsgeldbeheer
Waarom zou ik mijn geld laten beheren door Stadsgeldbeheer?
Bekijk een kort filmpje over waarom je inkomen zou laten beheren:
Moet ik betalen voor Stadsgeldbeheer?
Nee, onze hulp is gratis.
Waar kan ik verwachten bij een aanmeldgesprek?
Bekijk een kort filmpje over het aanmeldingsgesprek: