Lees voor
Maak kennis met de deelnemers van Atelier Spat - De Tussenvoorziening

Maak kennis met de deelnemers van Atelier Spat

Maak kennis met de deelnemers van Atelier Spat

De kunstenaars van Spat stellen zich hieronder voor!

Onze deelnemers

Jan

“Ik vind Spat een prettige omgeving, met een leuke groep mensen. Schilderen is voor mij verstilling en aandacht voor mijzelf. Je concentreert je op jezelf als je werkt. Het is een soort meditatie. Dat heeft mij ver gebracht.

Wat kunst betreft ben ik autodidact en ik werk helemaal intuïtief. Soms schets ik eerst op een A4’tje, maar bij andere schilderijen maak ik die schets direct op het doek. Ik kom steeds weer uit op figuren als vogels en vissen. Maar die figuren zijn niet gebaseerd op de werkelijkheid, ze ontstaan als werk. Ook met de kleuren heb ik geen vooropgezet plan. Ook dat gaat intuïtief. Door mijn fantasie te gebruiken kom ik tot verbeelding.”

 


Ivonne

“Ik geef workshops op het atelier en heb oog voor anderen. Als ik mezelf in drie woorden zou moeten omschrijven: optimistisch, enthousiast en zorgvuldig. Deze eigenschappen komen terug in de kleurrijke werken die ik maak.

Kunst helpt mij om het leven mooier te maken en de moeilijke dagen te verzachten. Ik zou graag met mijn kunst willen bereiken, dat mensen een ‘Sparkle of Joy’ voelen wanneer ze mijn werken zien.”

 


Anne

“Spat is voor mij een bijzondere, positieve en daardoor belangrijke plek. Er werken fijne mensen, ik hoor erbij en dat is fijn. Ik kan er zijn wie ik ben. Ik ben mijn creatieve kanten door Spat meer gaan gebruiken en ontwikkelen.

De laatste jaren ben ik veel in winters Lapland en IJsland geweest. Ik wilde mooie, recente herinneringen maken, na een leven met veel moeilijk herinneringen. En dat is gelukt. Het is voor mij een grote inspiratiebron en nog lang niet uitgeput. De dieren, de sneeuw, de grilligheid en kou, het noorderlicht, de verlatenheid. In mijn werk kun je dat bij regelmaat terugzien en ik ben nog lang niet klaar met die wereld.

Op dit moment schrijf ik een kinderboek over een meisje dat met een hondje avonturen beleeft in deze streek. Ik heb foto’s gecombineerd met schilderingen en digitale tekeningen. Ik vind digitale bewerkingen maken geweldig om te doen.”

 


Wil je ook deelnemer worden bij Spat?

Atelier Spat is een sociaal atelier in Utrecht. We zijn er voor mensen met een kwetsbaarheid die creatief bezig willen zijn. Ben je het vertrouwen in jouw talenten kwijt? Dan kan je die hier terugvinden. Het mooie aan Atelier Spat is dat iedereen elkaar helpt en vrijlaat om zichzelf te zijn. Lees meer over deelnemer worden bij Spat.