Aanmelden
Aanmelden
Op deze pagina lees je meer over aanmelden bij de Tussenvoorziening.
We hebben 2 aanmeldformulieren, 1 voor opvang en wonen met begeleiding en 1 voor begeleiding bij geldproblemen door Stadsgeldbeheer. Je vindt op deze pagina ook informatie over het aanmelden voor opvang voor mensen die dakloos zijn en wonen zonder begeleiding.
Aanmelden opvang en woonbegeleiding
Aanmelden voor opvang en woonbegeleiding gaat via een verwijzer. Cliënten kunnen zich niet zelf aanmelden.
Eerst even overleg? Bel 030-2332286 (maandag – vrijdag van 9.30 en 12.30 uur).
Of mail centraleaanmelding@tussenvoorziening.nl.
Aanmelden opvang en woonbegeleiding
Aanmelden Stadsgeldbeheer
Aanmelden voor budgetbeheer en schuldhulpverlening gaat via een verwijzer of door de cliënt zelf.
Eerst even overleg? Bel 030-2302987.
Aanmelden daklozenopvang
De aanmelding voor 24-uursopvang voor daklozen in Utrecht gaat via Stadsteam Back Up. Zij helpen je met een slaapplek en het regelen van praktische zaken.
Aanmelden wonen zonder begeleiding
Is er een woning nodig en is er geen behoefte aan begeleiding? Het Corporatiehotel biedt tijdelijke woonruimte aan dakloze woningzoekenden uit de regio Utrecht. Aanmelding gaat via WoningNet.
Veelgestelde vragen
Ik heb geen verwijzer, wat nu?
Als je geen verwijzer hebt, neem dan contact op met het sociale team bij jou in de buurt. Je vindt het sociale team via de website van de gemeente. Soms heet dit ‘buurtteam’ of ‘wijkteam’.
Hoe gaat het na de aanmelding voor opvang of begeleid wonen?
Stap 1: beoordelen verslag
Bij aanmelding krijgen we een onderzoeksverslag. Dit verslag komt vanuit Stadsteam Back Up, het Buurtteam, een sociaal team uit de regio of de zorginstelling waar een cliënt verblijft. Met deze informatie schatten we in of we een passend aanbod kunnen bieden. Zo ja, dan volgt een intakegesprek.
Stap 2: intakegesprek
De verwijzer en de cliënt krijgen een uitnodiging voor het intakegesprek. De verwijzer is altijd bij het intakegesprek aanwezig. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de begeleidingsvraag. We vertellen welke hulp we bieden en wat de voorwaarden zijn. We bespreken welke hulp het meest passend is.
Stap 3: besluit
Na het intakegesprek ontvangt de verwijzer een terugkoppeling. Hierin staat of we een passend aanbod hebben en wat de vervolgstappen zijn.
Stap 4: financiering
Met toestemming van de cliënt, delen wij het intakeverslag met de verwijzer. Dit kan de verwijzer gebruiken voor het aanvragen van de juiste financiering.
Stap 5: wachtlijst
Helaas hebben we vaak te maken met een wachttijd. Na de intake komt de cliënt op onze wachtlijst te staan, bekijk hier de wachttijden. Tijdens de wachttijd blijft de verwijzer betrokken bij de cliënt. Als er iets verandert in de situatie van de cliënt, dan geeft de verwijzer dit aan ons door.