Op naar een (kans)rijke toekomst?

7 september 2017

De armoedeweek staat dit jaar in het teken van kinderen en jongeren die opgroeien in armoede/met schulden. Want wist u bijvoorbeeld dat 10% van de kinderen in armoede opgroeit? Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen in een schoolklas. En dat naar schatting Utrecht 9000 jongeren met een problematische schuld van gemiddeld 15.000 euro telt?

Prangende vragen als Wat doet armoede met kinderen en jongeren? of anders: Wat doen kinderen en jongeren met armoede? vormen de rode draad van deze week.

In het kader daarvan zal vanaf 7 oktober een reeks van activiteiten in het primair en voortgezet onderwijs, op bso’s, en in buurtcentra worden georganiseerd. Van stoepkrijten tot een rapbattle: het programma biedt voor elk wat wils. Met activiteiten voor denkers en doeners, voor wijsneuzen en flierefluiters die zich binnen of buiten, offline of online afspelen en waarin kennis, kunsten en kunde met elkaar worden gedeeld. Kortom: voor peuters, kleuters en pubers en jongvolwassenen valt er genoeg te doen.

Dat geldt eveneens voor het Armoedefestival op 17 oktober. Op die dag, wereldarmoededag, vindt op Klein Galgenwaard het slotfestival plaats dat de Armoedecoalitie in samenwerking met FC Utrecht organiseert. Overdag staan er o.a. voetbalclinics op het programma; in de avond is het tijd voor vermaak en vertier.

Armoedecoalitie Utrecht
marrymos@tussenvoorziening.nl
M 06 – 18680097