Cursus Stadgeldbeheer en Imago succesvol gestart

19 juni 2017

In deze bijzondere cursus vertelt een voorlichter van Imago openhartig over de schuldenproblematiek waarmee hij zelf te maken heeft gehad. Er is dus niet alleen aandacht voor theorie, maar ook veel ruimte om te oefenen met bejegening en gesprekstechnieken. Cursisten gaan in gesprek met de ervaringsdeskundige en kunnen volop vragen stellen. Hierdoor wordt de opgedane theoretische kennis direct in de praktijk gebracht. De eerste workshop heeft op 16 mei plaatsgevonden. Er hebben acht mensen deelgenomen en de inhoud is door hen positief beoordeeld. Deze cursus is opgezet door Stadsgeldbeheer en Imago  en speciaal geschreven voor bewindvoerders.

Wat de cursus vooral bijzonder maakt is dat er aandacht is voor theorie, maar ook veel ruimte om te oefenen met bejegening en gesprekstechnieken. In het evaluatieformulier spreken alle cursisten zich positief uit. Daarmee kan de eerste cursus succesvol genoemd worden. In de woorden van een deelnemer: ‘De cursus opent zeker mijn ogen voor verschillende situaties en houdingen van mensen.’ De praktijkvoorbeelden en verhalen spraken aan. Het verhaal van de Imago-voorlichter werd zeer gewaardeerd: ‘Erg indrukwekkend. Je kijkt op een andere manier naar de klant: Hij wil het, maar kan het niet altijd.’

Achtergrondinformatie

Bewindvoerders zijn verplicht om minimaal één dagdeel per jaar scholing te volgen in hun vakgebied. De cursus Omgaan met moeilijke doelgroepen van Stadsgeldbeheer en Imago is geaccrediteerd door de  Branchevereniging PBI, voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders. Daardoor telt de cursus mee voor de scholingspunten voor bewindvoerders. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals:

  • Wat zijn bijzondere doelgroepen?
  • Motiverende gesprekstechnieken
  • Omgaan met agressie
  • Invloed van langdurige (financiële) stress op geheugen en gedrag

De cursus is gegeven door Annemieke Terpstra (Stadsgeldbeheer), Marthe Riemeijer (Stadsgeldbeheer), Lilian Bos (Imago), met Imago-voorlichters Corné van Ziel en Bert Vorselman.