Gezocht: Vrijwilligers voor de koudweeropvang

10 november 2016

Buiten slapen is geen pretje. Toch slapen mensen buiten, ook in Utrecht. Een enkeling omdat ‘ie niet in de nachtopvang wil slapen’, de meesten omdat het niet mag en soms ook omdat de opvang vol zit. Als het zo koud is dat het een gevaar kan opleveren voor de  gezondheid, moet iedereen binnen kunnen slapen. Dan wordt ook de overnachting gratis en wordt een extra opvang geopend. De gemeente kondigt de Koud Weer Regeling (KWR) af.

De Stadsbrug fungeert dan als extra opvang, met maximaal 60 bedden (vorig jaar ging het om een groep van ongeveer 20 mensen per nacht). De Tussenvoorziening zorgt samen met WIJ3.0 voor de bemensing en organisatie van deze extra opvanglocatie, binnen 24 uur nadat de gemeente de KWR heeft afgekondigd. Dit in nauwe samenwerking met andere instellingen, gemeente en politie, volgens een uitgebreid draaiboek.

Wat koning winter dit jaar brengt is nog maar de vraag, maar wij willen daar graag op voorbereid zijn.

Vrijwilligers gezocht
Om deze opvang te kunnen draaien hebben wij per avond twee vrijwilligers nodig die helpen met het bereiden en uitdelen van soep, koffie en thee en verrichten diverse hand- en spandiensten, maar ook voor het spelen van spelletjes en het voeren van gesprekken met onze gasten. Gezamenlijk met beveiliging en professionals wordt zorg gedragen voor een open en veilige sfeer. Deze diensten duren van 18.30 uur tot 23.00 uur. Afhankelijk van de drukte is het ook mogelijk om een kortere dienst te draaien.

Beschikbaarheid
Als je je aanmeldt als vrijwilliger verwachten we dat je bereid bent om bij het afroepen van de KWR een (paar) keer een dienst te draaien. We beseffen dat we vaak pas kort van te voren kunnen doorgeven dat we open gaan en dat je misschien andere plannen hebt die week. Je kan jezelf inroosteren met het rooster account wat je krijgt toegestuurd.

Mocht je hier aan willen meewerken, stuur dan een mailtje met je naam en contactgegevens naar kwr@tussenvoorziening.nl. Wij zorgen er dan voor dat er contact met je wordt opgenomen en te zijner tijd een rooster account en informatie die je verder nodig hebt ontvangt. Voor eventuele verder informatie kun je mailen met Kwr@tussenvoorziening.nl