HOS (Handdoek, Ondergoed en Sokken) voor Utrechtse daklozen

1 augustus 2019

Na het succes van vorig jaar pakken Rechtop en Futurability HOS dit jaar nog groter aan: alle eerstejaars studenten in Utrecht doen mee.
 
De 4000 studenten die meedoen aan de jaarlijkse Utrechtse Introductie Tijd (UIT) worden gevraagd om een extra handdoek, ondergoed of paar sokken mee te nemen die gedoneerd kunnen worden aan opvangcentra in de stad. Op de Neude zullen grote containers staan waar de donaties achtergelaten kunnen worden.
 
In de verschillende opvangcentra in Utrecht is er voor daklozen de mogelijkheid om te douchen en schone kleren aan te trekken. Door stadsbewoners en allerlei organisaties wordt daarvoor kleding gedoneerd. Alleen zitten daar nauwelijks handdoeken, ondergoed en sokken tussen. Daardoor is er aan deze items een groot gebrek.
 
HOS2019, een initiatief van Stichting Rechtop en FUTURABILITY, zamelt deze items met
behulp van de 4.000 aankomende Utrechtse studenten in tijdens de UIT. In ruil voor hun donatie ontvangen de studenten een stadswandeling met een (ex)dakloze als gids.
 
Tijdens de UIT staan op 12 augustus grote containers waar de aankomende studenten de sokken, handdoeken en ondergoed in kunnen werpen. De introductietijd is van 12 tot en met 16 augustus en laat nieuwe studenten kennismaken met Utrecht.
 
Hier meer informatie over HOS: http://rechtop.org/hos/.
 
Wil je HOS2019 ondersteunen en een financiële bijdrage leveren?
Dat kan door een donatie te doen op:
NL54 RABO 0316538892 tnv Stichting Rechtop met vermelding van HOS