Leergang gemengd wonen start op 12 september

12 juni 2019

Gemengd wonen gaat over woonprojecten waar verschillende groepen doelbewust samen wonen, contact onderhouden en ook gezamenlijke activiteiten ondernemen. Al jarenlang werken wij samen met woningcorporaties om gemengde woonprojecten mogelijk te maken. Want samen ben je sterk. En dat geldt met name voor woonprojecten waar mensen die ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken samenwonen met mensen die dat steuntje graag geven.

Het kan gaan om een combinatie van reguliere huurders met ex-daklozen, studenten met jongeren die een licht verstandelijke beperking hebben, vluchtelingen met ouderen, of juist een waaier aan doelgroepen door elkaar. Samen creëren ze een sterk netwerk, altijd een ‘goede buur’ en volop sociale betrokkenheid. Dat maakt de mensen sterk en weer een volwaardig lid van de maatschappij.

Gaat dat mengen wel altijd goed? Wat werkt wel en wat juist niet? En welke impuls geven dit soort projecten aan het creëren van ‘inclusieve’ wijken?
Dat en nog veel meer leer je tijdens de leergang gemengd wonen die start in september. De leergang duurt in totaal vijf maanden en bestaat uit vijf dagen op verschillende gemengd wonen locaties in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

In de folder staat alles over de leerdoelen en de inhoud van het programma, data en locaties, kosten en de aanmeldprocedure. Aanmelden kan door een mail te sturen aan nicoooms@tussenvoorziening.nl.

Leergang Gemengd Wonen folder september 2019 – januari 2020