Leergang gemengd wonen start op 6 februari 2020

8 januari 2020

Al jarenlang werken wij samen met woningcorporaties om gemengd woonprojecten mogelijk te maken. Want samen ben je sterk. En dat geldt met name voor woonprojecten waar mensen die wel een ‘steuntje in de rug’ kunnen gebruiken, samenwonen met mensen die dat steuntje graag geven.

Het kan gaan om een combinatie van reguliere huurders met ex-daklozen, studenten met jongeren die een licht verstandelijke beperking hebben, vluchtelingen met ouderen, of juist meerdere doelgroepen door elkaar. Samen creëren ze een sterk netwerk, altijd een ‘goede buur’ en volop sociale betrokkenheid. Dat maakt de mensen sterk en weer een volwaardig lid van de maatschappij.

Gaat dat mengen wel altijd goed? Wat werkt wel en wat juist niet? En welke impuls geven dit soort projecten aan het creëren van ‘inclusieve’ wijken?
Dat en nog veel meer leer je tijdens de leergang gemengd wonen die start in september. De leergang duurt in totaal vijf maanden en bestaat uit vijf dagen op verschillende gemengd wonen locaties in Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam of Eindhoven.

In de folder staat alles over de leerdoelen en de inhoud van het programma, data en locaties, kosten en de aanmeldprocedure. Wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar nicoooms@tussenvoorziening.nl.

Leergang Gemengd Wonen folder februari – juni 2020Leergang gemengd wonen 4e editie