Nachtopvang Weerdsingel is vanaf 14 maart 24 uur per dag open

8 maart 2016

Nachtopvang Weerdsingel opende in juni 2014 de deuren. De opvang Weerdsingel biedt een veilige plek aan mensen die niet rechtmatig in Nederland verblijven. Bewoners kunnen hier aansterken en tot rust kunnen komen en aan hun toekomst werken.

Vanaf 14 maart is de Weerdsingel 24 uur per dag geopend. Een 24-uurs opvang zorgt voor de nodige rust en zekerheid voor de bewoners. Meer rust betekent ook meer ruimte om te werken aan perspectief op een betere toekomst. In een 24-uurs opvang kan meer dan nu worden gewerkt aan de kracht en mogelijkheden van de bewoners. Er kan meer aandacht worden besteed aan de medische of psychische situatie van de ongedocumenteerden.

Dankzij de uitbreiding naar een 24-uurs opvang zijn nu vier activerend begeleiders bij Weerdsingel in dienst. Zij worden bijgestaan door bijna 70 vrijwilligers die avonddiensten en slaapdiensen hebben en helpen met koken.

Opvang Weerdsingel is altijd op zoek naar nieuwe slaapwachten. Voor meer informatie hierover, mail naar Marleen Busscher: marleenbusscher@tussenvoorziening.nl of kijk op de vacaturesite van de Tussenvoorziening: https://www.tussenvoorziening.nl/help-mee/vrijwilligerswerk-en-doneren/vrijwilligersvacatures/