RTV Utrecht zamelt in voor de voedselbank

22 december 2015

Vanaf maandag 14 december kan iedereen bij RTV Utrecht producten inleveren voor de actie Samen voor de Voedselbank. Nog altijd leven er 37.000 gezinnen onder de armoedegrens in ons land. Zij zijn voor hun eten afhankelijk van de voedselbank. Zowel radio als televisie staan van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december in het teken van deze inzamelingsactie.

Presentatrice Mari-Carmen Oudendijk maakt tijdens de actieperiode het televisieprogramma Samen voor de Voedselbank dat iedere dag op RTV Utrecht en UStad wordt uitgezonden. In het Radio M Utrecht programma Goedemiddag besteedt Jos van Heerden tussen 15.00 en 17.00 uur extra aandacht aan de actie. Sonja van Stek verslaat op Bingo FM tussen 12.00 en 14.00 uur in het programma Lunchpakket de actie.

Actie
Kijkers en luisteraars kunnen maandag 14 tot en met vrijdag 18 december producten inleveren bij RTV Utrecht. De voedselbanken zijn vooral op zoek naar lang houdbare producten zoals pasta, rijst en ingeblikte groenten, maar ook shampoo, deodorant, luiers en wasmiddel zijn erg welkom. Het volledige boodschappenlijstje is hier te vinden. Afgeven kan bij de studio aan de Hengeveldstraat 29 in Utrecht. De deuren staan tijdens kantooruren open. Alle producten worden aan de voedselbanken in onze regio gegeven. RTV Utrecht organiseert deze actie samen met alle regionale omroepen in Nederland.

Uitzending
Vanaf maandag 14 december is de actie elke werkdag te zien op RTV Utrecht en UStad in het programma Samen voor de Voedselbank. Op radio is de actie te volgen op Radio M Utrecht FM 93.1 en Bingo FM 107.7. Online is het programma terug zien op rtvutrecht.nl/gemist.