Steun de voedselbank, koop kunst

12 augustus 2016

De Utrechtse kunstenaar en illustrator Argibald is vooral bekend om zijn absurdistische cartoons. Een van zijn andere projecten heet ‘A Drawing A Day’ waarin hij, de naam verraadt het al, iedere dag een kleine tekening maakt. Het zijn half abstracte kunstwerkjes vaak met vogelachtige of poezige figuren. De tekeningen zijn te koop voor de zeer schappelijke prijs van 25 Euro en van de opbrengst gaat 20% naar de VoedselbankPLUS.

Wifi

Waarom deze actie voor de voedselbank?
Argibald: “Ik was via vrienden al bekend met de Sleep Inn en het Smulhuis. Als locale kunstenaar wil ik graag bijdragen aan een locale actie. Ik woon zelf in het centrum van de stad en doe het voor de mensen die naast mij wonen en het slechter hebben dan ik.”

Poes

Wie een ‘Drawing’ koopt krijgt het werk door de kunstenaar zelf thuisbezorgd: “Het werkt naar twee kanten. Mensen vinden het leuk wanneer een werk persoonlijk door mij wordt gebracht en ik ontmoet mensen die mijn werk kopen. Tekenen is soms best een eenzaam vak en op deze manier zit ik niet de hele dag binnen achter mijn tekentafel en kom ik de deur nog eens uit.” De bezorgservice geldt overigens alleen binnen Utrecht en als het hard regent wordt de bezorging naar de verre uithoeken van Leidsche Rijn opgeschort.

Vogel

Meer afbeeldingen en cartoons van Argibald zijn te zien op zijn facebookpagina. Daar zijn de ‘Drawings’ ook te koop. Sla dus twee vliegen in één klap: koop iets moois voor aan de muur én steun de voedselbank.