Stagiair Gezinsbegeleider


Team Gezinsbegeleiding biedt begeleiding aan een brede doelgroep: gezinnen in de opvang, vanaf opname bij kortdurende opvang via woonvoorzieningen tot de uitstroom naar zelfstandig wonen.

Wat ga je doen

  • Krachteninventarisatie en actieplannen opstellen en uitvoeren
  • Contact en onderhouden, intern en met andere organisaties
  • Deelnemen aan werkoverleg, intervisie en cliëntbesprekingen
  • Mede orde, rust en veiligheid bewaken voor de gezinnen en hun omgeving
  • Extreem afwijkend gedrag en hulpvragen analyseren, signaleren en doeltreffende acties ondernemen binnen het afgesproken kader
  • Opvoedondersteuning bieden
  • Het organiseren van kinderactiviteiten

Wat krijg je van ons?

We vinden dat iedereen moet kunnen meedoen. Elk idee, elke wens of behoefte is belangrijk. Daarom staan we open voor jouw ideeën en suggesties. Met een open mind werken we effectief samen. Zo laten we je groeien vanuit je eigen kracht en investeren we in je ontwikkeling en gezondheid op de werkvloer. En natuurlijk kun je ook rekenen op:

  • Stagevergoeding voor een HBO-student bedraagt € 269,– o.b.v. 36 uur per week
  • Cursussen en trainingen om jezelf te ontwikkelen
  • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief
  • Goede begeleiding en leuke collega's

Wat neem je mee?

Je volgt de opleiding Pedagogiek of Social Work en zit in je 3de leerjaar. Je bent betrokken en kan aansluiting vinden bij de gezinnen en de kinderen. Je gaat respectvol en discreet om met cliënten, collega’s en informatie. Collegialiteit vinden we van belang. Jij zoekt naar mogelijkheden om samen te werken. Je bent reflectief en bereidt om te leren. Verder ben je empathisch en in staat een vertrouwensrelatie te creëren. Je gaat doelgericht aan het werk en kan wensen inventariseren, activeren, begeleiden en afronden. Prioriteiten stellen en realistische doelen formuleren is geen probleem voor jou. Problemen weet je te signaleren en deze communiceer je en los je functioneel op. Je bent communicatief legt makkelijk contacten en kan deze onderhouden.

En last but not least ben je proactief. Jij ziet mogelijkheden en speelt hier actief op in.

Verder heb je:

  • Ben je een 3de jaars HBO student Social Work of pedagogiek
  • Ben je minimaal 24 uur beschikbaar

Over de Tussenvoorziening

Mensgericht, krachtgericht en inclusief. Dat is de Tussenvoorziening. De mens vormt de kracht in elk proces binnen de Tussenvoorziening: De medewerkers in het ondersteunen van de cliënten en de cliënten door hun eigen leven opnieuw op te bouwen.

Dat gaat niet over één nacht ijs. Dat gaat met vallen en opstaan. De medewerkers helpen vanuit hun oprechte betrokkenheid en vormen de basis waarop cliënten vertrouwen. En daarmee bouwen cliënten weer aan hun eigen basis, een eigen thuis.

Ben jij oprecht, krachtig en verbindend? Denk jij: die stageplek is echt wat voor mij! Solliciteer dan snel via de solliciteer button! Heb je vragen over deze stageplek bel dan gerust met Nathalia Vaivodina op 0612232182.

Vacaturekenmerken

Aantal uren per week: 24
Contracttype: Jaarcontract
Uiterlijk reageren op: 31-05-2024
Planning gesprekken: 03-06-2024

Contact

Naam contactpersoon: Nathalia Vaivodina
Telefoonnummer: 0612232182

Niveau en ervaring

Werkniveau: hbo
Werkervaring: Starter (0-2 jaar)
Opleidingsniveau: hbo

 

Solliciteren