Lees voor
Periodiek schenken - De Tussenvoorziening

Periodiek schenken

Periodiek schenken

De Belastingdienst een deel van je gift laten betalen? Dat kan. Jouw gift is volledig aftrekbaar als je ons 5 jaar met een vast, zelfgekozen bedrag steunt en dit vastlegt in een overeenkomst. Afhankelijk van jouw inkomen, krijg je tot de helft van jouw gift terug.

Meer over periodiek schenken

Een periodieke gift is meer waard doordat je meer kunt geven zonder dat het je meer kost. Bruto geef je meer, maar netto blijf je hetzelfde betalen. Hierdoor kunnen wij meer doen voor onze cliënten.

Er zitten enkele voorwaarden verbonden aan een periodieke gift. Deze staan beschreven op de website van de Belastingdienst: Verschil periodieke giften en gewone giften.

Alle giften die we ontvangen worden besteed aan onze cliënten. Onze cliënten leven rond de armoedegrens en hebben zelf geen geld voor extra’s zoals bijvoorbeeld:

 • Een gratis maaltijd in de opvang.
 • Het vieren van een verjaardag.
 • Kerstpakketten.
 • Een tafeltennistafel in een gemeenschappelijke ruimte.
 • Een gezinsuitje.

Start jouw periodieke schenking

Je start jouw periodieke schenking in 4 stappen:

 • Stap 1
  Download het formulier Overeenkomst periodieke gift (.pdf). Dit document bevat zowel het exemplaar voor de schenker als voor de ontvanger. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag zelf over te maken of je kunt ons machtigen voor een automatische incasso via dit toestemmingsformulier (.pdf).
 • Stap 2
  Vul op beide exemplaren van de Overeenkomst periodieke gift jouw gegevens in en onderteken beide exemplaren.
  Als je een partner hebt (onder partner wordt verstaan: samenwonend/gehuwd/ geregistreerd partner) vul je diens gegevens ook in en ondertekent jouw partner ook.


Download formulier


 

 • Stap 3
  Stuur beide ingevulde exemplaren en het machtigingsformulier naar:
  Stichting De Tussenvoorziening
  T.a.v. Jules van Dam
  Groeneweg 2
  3531 VE Utrecht
 • Stap 4
  Wij vullen ons gegevensdeel in en ondertekenen beide exemplaren. Wij sturen het schenkersexemplaar naar je op. Het andere exemplaar bewaren wij. Je ontvangt een deel van het geschonken bedrag terug van de Belastingdienst als je bij de jaarlijkse belastingaangifte de schenkingsbijdrage opgeeft (bij ‘aftrekposten giften’).