Een tweede thuis – Team Leidsche Rijn

21 september 2022

Burak Senturk werkt bij team Leidsche Rijn. Zijn werk en collega’s voelen inmiddels als een tweede thuis. Waarom heeft hij gekozen voor team Leidsche Rijn? En wat maakt zijn werk zo bijzonder?

Wat doet Team Leidsche Rijn?

“Team Leidsche Rijn geeft cliënten bij MIXIT woonbegeleiding. In MIXIT zijn 70 woningen voor Mitros-bewoners en 30 woningen voor cliënten van de Tussenvoorziening. De bewoners vormen zelf een eigen woonvereniging, organiseren activiteiten en letten op en helpen elkaar.

We werken met acht collega’s die elkaar goed kennen. Het team is klein maar fijn, iedereen weet elkaar goed te vinden. Hierdoor voelt naar mijn werk gaan nu echt als thuiskomen.

Je werkt vooral individueel. Wel werk je met een schaduwbegeleider, dat is iemand waarop je kunt terugvallen als je ergens tegen aanloopt. Je werkt ook samen met een activerend begeleider. Wanneer er bijvoorbeeld een vraag is over dagbesteding, kun je hulp vragen van een activerend begeleider. Bij ons zijn de taken goed verdeeld!”

Kan je goed leren binnen de Tussenvoorziening?

“Ja, dat kan zeker. Als jij met een idee komt, dan kijkt de organisatie altijd mee naar de mogelijkheden. Ze geven je dan het hele plaatje. Daarna kan jij makkelijk besluiten of je een stap wil en kan maken.”

Waarom ben je bij de Tussenvoorziening gaan werken?

“Ik wilde met cliënten werken waarbij ik het hele proces van A tot Z van dichtbij kon meemaken. Daarom ben ik in 2018 begonnen als flexwerker. In deze functie kreeg ik de kans om de organisatie goed te leren kennen, want dan kom je overal. Daarna heb ik gesolliciteerd bij een vast team.”

Hoe was jouw eerste werkdag bij Team Leidsche Rijn?

“Mijn eerste dag was super chaotisch. Ik ging aan de slag bij een nieuw project. Daar zijn we echt vanaf het nulpunt begonnen. Alles, denk aan huisregels, moest nog worden opgezet. Tijdens mijn eerste werkdag heb ik direct veel geleerd. Die ervaring kon ik later weer gebruiken bij een ander gemengd wonen project.”


Wat moeten mensen weten over jouw cliënten?

“Cliënten die bij MIXIT wonen zijn 80% klaar met hun traject. Ze kunnen zelfstandig wonen met woonbegeleiding van ons. Het is een lichte doelgroep om mee te werken, ze zijn namelijk al bijna klaar om weer zelfstandig te kunnen wonen. Het kan wel gebeuren dat een cliënt een terugval heeft, wat maakt het werk uitdagend maakt.”

Welk gevoel geeft jouw werk je?

“Het voelt als thuis. Het valt zelfs cliënten op dat ik hier zo vaak ben. Ik ben meer op mijn werk dan dat ik thuis ben. Het voelt echt als thuis en als een veilige omgeving. Je kent de cliënten en de mensen die vanuit Mitros komen, omdat ze regelmatig een praatje komen maken. Je bent dus een vast gezicht. Je bouwt goed een band op.”

Waarom solliciteren bij de Tussenvoorziening?

“Je voelt je snel thuis, binnen een team en ook op het hoofdkantoor. Collega’s van de Tussenvoorziening zijn echt geïnteresseerd in jou als persoon. Ook is er een opendeurenbeleid, waardoor de lijntjes binnen de organisatie erg kort zijn. Er is veel ruimte voor flexibiliteit en out-of-the-box denken. Bij team Leidsche Rijn hebben we bijvoorbeeld de mogelijkheid om (in overleg) ons eigen rooster te bepalen.”

 

Wil jij ook aan de slag als individueel begeleider? Bekijk onze vacatures