Van begeleid wonen naar anderen opleiden: “Geef nooit op, houd vol en blijf investeren in jezelf!”

9 januari 2024

Soms gaat zelfstandig wonen niet vanzelf. Dan biedt de Tussenvoorziening een steuntje in de rug. Dat doen we zo lang en zo intensief als nodig. Ons doel? Zo zelfstandig mogelijk verder kunnen. Dat is Dennis gelukt; na een periode van begeleid wonen heeft hij nu een eigen bedrijf én helpt hij anderen verder.

Een diploma bouwkunde op zak en een eigen bedrijf in tegelzetten; Dennis heeft geen makkelijke weg afgelegd om hier te komen. Na een moeilijke jeugd met veel wisselende woonplekken, komt Dennis via Lister terecht bij de Tussenvoorziening. Vanaf zijn 21e krijgt hij begeleiding op verschillende locaties van de Tussenvoorziening: Bolksbeek, Paranadreef en Housing First. Via de schuldhulpverlening komt Dennis uit de schulden en is er ruimte voor een volgende stap. Hij voltooid de beroepsbegeleidende opleiding Bouwkunde in Amersfoort. Na het ontvangen van zijn diploma richt hij zijn eigen bedrijf op.

Kennis delen en anderen helpen

Al snel na het oprichten van zijn eigen bedrijf, komt Dennis erachter dat er veel vraag is naar tegelzetters. Hij heeft een extra paar handen nodig en besluit om anderen die hulp nodig hebben, op te leiden.

“Inmiddels werk ik samen met mijn goede vriend Michael, die ik opgeleid heb”, vertelt Dennis. “We doen vloeren, sanitair, keukens, sauna’s en zwembaden. Michael heeft net als ik een zware tijd gehad en hij werkt nu als ZZP-er binnen mijn bedrijf.”

“Het leukste van mijn vak als tegelzetter is het contact met de opdrachtgevers en het echt luxe tegelwerk, daar kan ik namelijk al mijn creativiteit in kwijt.”

Dennis woont inmiddels samen met zijn verloofde en zijn dochtertje. Zijn advies voor iedereen die in een moeilijke situatie zit: “Geef nooit op, houd vol en blijf investeren in jezelf!

Het verhaal van Dennis is een mooi voorbeeld van waar we bij de Tussenvoorziening in geloven: als je anderen verder helpt, helpen die op hun beurt óók weer anderen. Zo helpen we elkaar samen sterker verder.

Werken aan je toekomst

Ben jij op zoek naar een stap richting werk en/of leren? Dan ben jij de perfecte deelnemer voor de Voiz Academie van de Tussenvoorziening. We bieden je de mogelijkheid tot een MBO-niveau 2 opleiding aan tot Facilitair Dienstverlener. Is de stap naar een opleiding nog te groot? Dan kan je meedoen aan het voortraject.


Lees meer over de Voiz Academie