Over Stadsgeldbeheer
Over Stadsgeldbeheer
Stadsgeldbeheer bestaat sinds 1997 als onderdeel van de Tussenvoorziening. Bijna alle daklozen mensen en mensen in begeleid wonen hebben te kampen met financiële problemen. Financiële hulp van Stadsgeldbeheer geeft hen rust en draagt bij aan preventie en herstel. Stadsgeldbeheer is NVVK gecertificeerd.
Begeleiding naar een schuldenvrij bestaan
Met zo’n 60 consulenten begeleiden we gemiddeld 1100 cliënten op weg naar een schuldenvrij bestaan. Onze cliënten komen via de Tussenvoorziening, maar ook via andere organisaties zoals Lister of het Leger Des Heils. We werken tijdens onze trajecten nauw samen met de begeleiders van onze cliënten.
Werkgebied
We werken in Utrecht, Amersfoort en Zeist.
Vrijwillig geldbeheer
Onze cliënten zijn meestal vrijwillig cliënt bij Stadsgeldbeheer. Dat is een groot verschil met beschermingsbewind: dit moet worden aangevraagd bij de rechter. Soms verwijzen we door naar beschermingsbewind als we denken dat dit beter past bij de cliënt.
Justitiële trajecten
Stadsgeldbeheer werkt nauw samen met de drie reclasseringsorganisaties in Utrecht. Financiële hulpverlening kan onderdeel zijn van het reclasseringstraject.
Financiering Stadsgeldbeheer
Onze trajecten worden voor het grootste deel gefinancierd door gemeentes. Een klein deel van onze trajecten worden gefinancierd door organisaties zoals Lister of het Leger Des Heils.
Veelgestelde vragen over Stadsgeldbeheer
Wanneer kies ik voor Stadsgeldbeheer en wanneer voor bewindvoering?
De keuze tussen Stadsgeldbeheer en bewindvoering hangt af van welke ondersteuning er nodig is.
- Stadsgeldbeheer is een goede keuze als iemand de eigen geldzaken in de toekomst zelf weer kan oppakken. Wij helpen iemand uit de schulden te komen en ondersteunen bij het weer zelf oppakken van de administratie.
- Bewindvoering is een goede keuze als iemand de eigen geldzaken niet kan leren.
Twijfel je? Neem gerust even contact met ons op.
"De brieven zijn altijd stress. Ik draaide bijna door daarvan."
“Je hebt eigenlijk een HBO-opleiding nodig om in de bijstand te zitten. 99 procent van onze cliënten heeft schulden. Onze cliënten zijn kwetsbare mensen aan de onderkant van de samenleving die het vroeger al niet breed hadden en vaak slecht zijn opgeleid. Je wordt namelijk niet zomaar dakloos.”
Jules van Dam – bestuurder de Tussenvoorziening