Lees voor
Stadsgeldbeheer na een gevangenisstraf - De Tussenvoorziening

Stadsgeldbeheer na een gevangenisstraf

Stadsgeldbeheer na een gevangenisstraf

Mensen die in de gevangenis hebben gezeten, hebben vaak schulden. Schuldhulpverlening en budgetbeheer helpt ex-gedetineerden uit de financiële problemen te blijven. Ook verzorgen we een schuldenspreekuur in de gevangenis van Nieuwegein.

Meer over Stadsgeldbeheer na detentie

Onderdeel van reclasseringtoezicht

Mensen kunnen na hun gevangenisstraf voor een bepaalde periode reclasseringstoezicht krijgen. In Utrecht verzorgen Reclassering Nederland, Inforsa en het Leger des Heils dit toezicht. Een traject bij Stadsgeldbeheer kan een onderdeel zijn van het toezicht.

Werkwijze

Wij bieden ex-gedetineerden het traject ‘intensief beheer’ aan. Elke cliënt krijgt een vaste consulent bij Stadsgeldbeheer. We werken nauw samen met de reclasseringsmedewerker.

Spreekuur in de gevangenis van Nieuwegein

Veel gevangenen hebben schulden. De meesten hebben hiervoor geen oplossing. Ze weten niet wat ze hier tijdens of na de detentie aan kunnen doen. Stadsgeldbeheer verzorgt een financieel spreekuur in de gevangenis van Nieuwegein. We geven advies over de schulden en beoordelen welke financiële hulp het beste past.

Aanmelden voor Stadsgeldbeheer

Reclasseringsmedewerkers kunnen cliënten aanmelden bij Stadsgeldbeheer via het programma Ifzo.

Er is geen wachttijd voor ex-gedetineerde cliënten. Een vroege aanmelding is heel belangrijk voor deze mensen. Het liefste direct na detentie.

Eerst even overleg? Bel 030-230 29 87."Mijn consulent was er echt voor me."

Veelgestelde vragen over Stadsgeldbeheer na detentie

Aanmelden gaat via het programma Ifzo. Dit is het programma dat de reclasseringsorganisaties gebruiken. Na de aanmelding nodigen wij jou en de cliënt uit voor een aanmeldgesprek.

Er is geen wachttijd voor justitie cliënten. Binnen 28 dagen word je uitgenodigd voor een aanmeldgesprek.

Aanmelden voor het spreekuur kan via de casemanager en het RIC in de gevangenis.