Lees voor
Samen werken aan financiële zelfstandigheid - De Tussenvoorziening

Samen werken aan financiële zelfstandigheid

Samen werken aan financiële zelfstandigheid

Wat heb je nodig om je eigen geldzaken weer te regelen? Dit is de centrale vraag die telkens terugkomt bij de begeleiding van elke cliënt. Een schuldentraject is voor ons pas geslaagd als iemand uit de schulden is en zo zelfstandig mogelijk de eigen geldzaken weer kan regelen.

Meer over Samen werken aan financiële zelfstandigheid

Wij proberen zoveel mogelijk taken rondom de financiën bij de cliënt zelf te laten. Als we merken dat dit de cliënt veel stress bezorgt nemen we dingen over, bijvoorbeeld de post. Maar als de rust weer een beetje terug is, werken we aan zelfstandigheid. Zodra de schuldregeling gestart is, bieden we uitstroombegeleiding aan. Dit helpt de cliënt om goede financiële keuzes te maken in de toekomst.

Wat als helemaal zelfstandig niet lukt?

Sommige cliënten zien er tegenop om zelf hun geldzaken weer te regelen. Dat begrijpen we goed. Daarom kijken we samen welke ondersteuning er nog nodig is na een traject bij Stadsgeldbeheer. Na het traject kunnen onze financieel vrijwilligers verder ondersteunen. Of er kan beschermingsbewind ingezet worden.

Nazorg

Ook nadat een traject is afgerond bij Stadsgeldbeheer mag de cliënt nog contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld om geldzaken te bespreken, of om even te overleggen. Wij bellen de cliënt ook zelf nog een keer om te vragen hoe het gaat.

"Ik heb nu geleerd met weinig geld om te gaan."

Aanmelden voor Stadsgeldbeheer

Aanmelden bij Stadsgeldbeheer gaat via het aanmeldformulier. Iemand kan zich zelf aanmelden, of een verwijzer kan een cliënt aanmelden. Onze hulp is gratis.

Eerst even overleg? Bel 030-230 29 87.


Aanmelden


Veelgestelde vragen over Stadsgeldbeheer

Gemiddeld duurt een traject 4 of 5 jaar. Dat kan dus langer of korter zijn, het ligt aan hoe het met jou en je schulden gaat.

Ja, je kunt elk moment opzeggen. We doen dit wel graag in overleg zodat we samen kunnen bepalen wat voor jou de beste oplossing is. Misschien dat een vrijwilliger je goed verder kan helpen.