Lees voor
Onze cultuur - De Tussenvoorziening

Onze cultuur

Onze cultuur

De Tussenvoorziening is een inclusieve organisatie. Iedereen mag er zijn en bijdragen in al zijn eigenheid. Onze organisatie is creatief en wendbaar. Kansen pakken we snel op en we laten ons niet weerhouden door hindernissen.

Doen wat nodig is

Medewerkers krijgen al snel het vertrouwen en de ruimte om te doen wat nodig is in hun werk. Ook worden zij uitgedaagd om zich te ontwikkelen en nieuwe taken op te pakken. Dat kan alleen als we goed met elkaar samenwerken, van elkaar leren en elkaars talenten zo goed mogelijk inzetten.

Welke rol je ook hebt binnen De Tussenvoorziening, je draagt direct of indirect bij aan een belangrijke basisbehoefte van de mens: onderdak, een veilige plek om te leven.

De verschillen tussen collega’s qua karakters, voorkeuren en levensstijl verrijken ons als teams. Met echte aandacht voor elkaar gaan we de verbinding aan en helpen we elkaar en onze cliënten verder. Als medewerker of vrijwilliger bieden we mensen een stabiel thuis. Dat doen we methodisch, krachtgericht en mensgericht.

Kracht en kwetsbaarheid zijn belangrijk binnen onze organisatie. Deze tegengestelde principes zien wij als aanvullende waarden voor elkaar. Zo brengen we onze cliënten in balans en houden we onszelf sterk.

Jij hebt de regie op je werk en wij ondersteunen je waar nodig. Zo creëren we samen een optimale werkomgeving, met veel werkplezier en een fijne werk-/privébalans. We vertrouwen erop dat jij je verantwoordelijkheid pakt. Dat je in actie komt voor mensen, die het in hun eentje niet redden. Geef jij ze een steuntje in de rug?

De kracht van de mens

Bij De Tussenvoorziening richten we ons op de kracht van de mens. We kijken daarbij naar wat elk mens te bieden heeft, vanuit zijn of haar eigen karakter. Of het nu om onze medewerkers of cliënten gaat, elk mens is uniek.

We vinden dat iedereen moet kunnen meedoen. Elk idee, elke wens of behoefte is belangrijk. Daarom staan we open voor ideeën en suggesties vanuit ieders rol. Met een open mind werken we effectief samen. Zo laten we mensen groeien vanuit hun eigen kracht en investeren we in hun ontwikkeling en gezondheid op de werkvloer. Zo gaan we samen sterker verder.

Met humor en hulpvaardigheid lossen we zaken op. In vrijheid en creativiteit, want juist out-of-the-box denken brengt vaak mooie inzichten. En die waarderen we van elkaar. Passend bij het unieke van de mens bieden we zo hulp op maat.

Onze medewerkers hebben een flinke dosis lef, zijn een tikkeltje eigenzinnig en zijn vooral heel betrokken bij elkaar en hun cliënten. De Tussenvoorziening heeft een sociale en warme sfeer, waar je je snel thuis voelt.

Samenzijn

We besteden veel aandacht aan feestelijke momenten en informeel samenzijn. Zo organiseren we jaarlijks een medewerkersdag, teamuitjes, een BBQ voor vrijwilligers en medewerkers en diverse borrels.

 


Verhalen uit de praktijk


"We blijven het doen voor onze clienten, dat is onze passie, de drijfveer, waar iedereen energie uit put om deze periode door te blijven werken."