Financieel vrijwilliger
Financieel vrijwilliger
De rekeningen online betalen, een toeslag aanvragen of instanties bellen. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Als je ook niemand in je omgeving hebt die je kan helpen, dan kan je terugvallen op onze financieel vrijwilligers. Lijkt het je leuk om iemand te leren de financiële administratie te doen? Meld je dan aan als financieel vrijwilliger!
In het kort
- Je helpt mensen met hun financiële administratie.
- Je hebt 1 dagdeel per 2 weken tijd.
- Je wil je een jaar voor ons inzetten.
Wat ga je doen?
Als financieel vrijwilliger ondersteun je iemand zijn geldzaken op orde te krijgen, de administratie te doen en om te gaan met het budget. Je neemt het werk niet uit handen, maar coacht iemand om het zelf te doen. Bijvoorbeeld:
- Het sorteren en opbergen van de post.
- Contact opnemen met instanties.
- Het online aanvragen en wijzigen van toeslagen.
- Het maken van een overzicht met inkomsten en uitgaven.
Jij en je cliënt spreken samen af wanneer je elkaar ziet. In principe is dit bij de cliënt thuis. Dat kan ook in de bibliotheek of bij het buurteam zijn. Vaak zie je elkaar in het begin vaker en wordt de begeleiding steeds minder intensief.
De doelgroep
Je helpt mensen met een kwetsbaarheid. Bijvoorbeeld ex-dakloosheid, een psychische aandoening, verslaving of een verstandelijke beperking.
Wat breng je mee?
Het belangrijkste dat we van je vragen? Dat je iets wil betekenen voor medemensen die het moeilijk hebben. Voor onze financieel vrijwilligers vragen we daarnaast:
- Je kunt mensen stimuleren om zelf aan de slag te gaan.
- Je bent open, geduldig en oordeelt niet snel.
- Je vindt het leuk om kennis op te doen over wet- en regelgeving.
- Je hebt hbo werk- en denkniveau.
- Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Wij vergoeden de kosten.
Samen maken we het verschil
Als vrijwilliger bij de Tussenvoorziening maak jij het leven van de meest kwetsbaren in de samenleving een stukje beter. Je stapt een nieuwe wereld in, je hoort nieuwe verhalen en leert iemand kennen die je normaal niet zou ontmoeten. En, niet onbelangrijk, je ontwikkelt nieuwe kwaliteiten van jezelf.
Daarnaast bieden we jou:
- Interessant vrijwilligerswerk waarmee jij echt verschil maakt.
- Scholing en begeleiding.
- Een paar keer per jaar activiteiten, workshops en intervisie.
- Relevante werkervaring die goed staat op je cv.
- Maximaal € 25,- per maand reiskosten als je buiten Utrecht woont.
Mijn werk wordt
enorm gewaardeerd
Egens is financieel vrijwilliger bij de Tussenvoorziening. Als vrijwilliger helpt hij bijvoorbeeld bij schulden, om weer overzicht te krijgen over de administratie of bij het maken van een jaarplanning. De waardering van zijn klanten is waar hij het voor doet: “Laatst kreeg ik nog een appje van een klant die dolblij was met een kwijtschelding van de gemeentelijke lasten. Dat wilde hij met me delen. Dat zijn mooie momenten, dan weet je waar je het voor doet.”
Lees het verhaal van Egens
Lijkt het je leuk om financieel vrijwilliger te worden?
Meld je dan snel aan. Met een beetje van jouw tijd maak je een groot verschil voor een ander!
Eerst meer info?
Neem gerust contact met ons op: 030 303 44 11.
Veelgestelde vragen over financieel vrijwilligerswerk
Moet ik al veel verstand hebben van financiële administratie?
Nee. Van tevoren volg je een uitgebreide e-learning en terugkomdag. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om je kennis bij te spijkeren. Ook kun je altijd terug vallen op je contact persoon.
Wat nou als het niet klikt met mijn cliënt?
Als er iets niet lekker loopt in het contact, kun je altijd terecht bij je contactpersoon bij de Tussenvoorziening. Samen gaan we op zoek naar een oplossing.
Hoe gaat het na mijn aanmelding?
Als wij een geschikte match voor je vinden, sturen wij het intakeverslag naar je toe. Als de casus je aanspreekt, maken jullie kennis. Na de kennismaking hebben we contact met jou en de cliënt. Is er een match? Dan kunnen jullie aan de slag!