Lees voor
Koken voor daklozen in Utrecht - De Tussenvoorziening

Koken voor daklozen in Utrecht

Koken voor
dak- en thuislozen

Vind jij het leuk om te koken voor gasten? En wil jij wat betekenen voor daklozen en thuislozen in Utrecht? Dan is de vrijwilligersfunctie kok of keukenhulp in onze daklozenopvang of inloop vast iets voor jou!


Weet jij hoe het is?

Kom koken in de opvang!

Een lekkere gezonde maaltijd, het is voor veel van onze gasten een moment om naar uit te kijken. Je hoeft echt geen sterrenkok te zijn om kookvrijwilliger te worden. Enthousiasme en een warm hart voor mensen die het moeilijk hebben zijn de belangrijkste ingrediënten!

Je kookt samen met andere vrijwilligers en soms ook met cliënten een maaltijd voor 15-50 personen. Na het koken vinden we het leuk als je aanschuift en mee-eet. Je roostert jezelf 2 keer per maand in op de dagen die jou goed uitkomen.

Wat breng je mee?

Het belangrijkste dat we van je vragen? Dat je iets wil betekenen voor medemensen die het moeilijk hebben. Voor onze kookvrijwilligers vragen we daarnaast:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je bent 2 keer per maand beschikbaar.
  • Je wilt een half jaar blijven.
  • Je bent flexibel en kan onder tijdsdruk werken.
  • Je staat stevig in je schoenen.

(Foto: Robert Oosterbroek)


"Die glimlach als het lekker is, die is onbetaalbaar."

Enthousiast? Meld je aan!

Met een kleine bijdrage van je tijd, maak jij een groot verschil voor de meest kwetsbare Utrechters. Vul het formulier in en we bellen je binnen 2 werkdagen voor een eerste kennismaking.

Ja, ik wil kok of hulpkok worden!
Heb je een voorkeur voor een locatie?

Waar hebben we kookvrijwilligers in Utrecht nodig?

De 24-uursopvang voor daklozen is gevestigd aan het Jansveld. We zoeken koks en en keukenhulpen voor deze locatie. Als kok bedenk je wat je gaat koken. Je doet ook de inkopen en geeft leiding aan de een keukenhulp, en soms aan een meewerkende gast. Je werkt van 15.00 uur tot ongeveer 18.30 uur.

Meer info?

Neem contact op met Esther Tahaparij.
Tel: 030 230 09 21
E-mail: vrijwilliger-daklozenopvang@tussenvoorziening.nl

De Stek is een 24-uursopvang, gebruikersruimte en inloop voor mensen die verslaafd zijn aan harddrugs of alcohol. Je kookt samen met cliënten. Zo help je hen om weer een beetje dagstructuur te krijgen. Je werkt van 16.30-19.00 uur. We zoeken vrijwilligers voor de dinsdag en donderdag.

Meer info?

Neem contact op met Kimberley Nagtegaal.
Telefoon: 030-2863071
E-mail : kimberleynagtegaal@tussenvoorziening.nl

Het Smulhuis in de wijk is een eetgelegenheid voor mensen die het fijn vinden om samen te eten. Of die het niet lukt om voor zichzelf een gezonde maaltijd te koken. We zoeken voor onze 2 smulhuizen nog koks en hosts. Als kok werk je van 15.00-20.00 uur. Als host werk je van 17.00-20.30 uur.

Meer info?

Neem contact op met Esther Tahaparij.
Tel: 030 230 09 21
E-mail: vrijwilliger-daklozenopvang@tussenvoorziening.nl

Samen maken we het verschil

Als vrijwilliger bij de Tussenvoorziening maak jij het leven van de meest kwetsbaren in de samenleving een stukje beter. Je stapt een nieuwe wereld in, je hoort nieuwe verhalen en ontmoet mensen die je anders niet zou ontmoeten. En, niet onbelangrijk, je ontwikkelt nieuwe kwaliteiten van jezelf.

Daarnaast bieden we jou:

  • Goede begeleiding, met aandacht voor veiligheid.
  • Een vast contactpersoon en een team waar je op kunt terugvallen.
  • Trainingen en cursussen passend bij het werk en de locatie.
  • Werkervaring in de maatschappelijke opvang.
  • Een gezellig team, veel humor en, als je daar zin in hebt, teamborrels.