Koken voor dak- en thuislozen in Utrecht

Koken voor dak- en thuislozen in Utrecht

Vind jij het leuk om te koken? En wil jij wat betekenen voor dak- en thuislozen in Utrecht? Dan is de vrijwilligersfunctie kok of keukenhulp in onze opvang en inloop vast iets voor jou! Je hoeft echt geen sterrenkok te zijn om kookvrijwilliger te worden. Enthousiasme en een warm hart voor mensen die het moeilijk hebben zijn de belangrijkste ingrediënten!

In het kort

 • Vrijwillige functie voor kok of keukenhulp.
 • Koken voor 15-50 personen.
 • Minimaal 2 keer per maand beschikbaar.

Een lekkere, gezonde maaltijd

Het is voor veel van onze cliënten een moment op de dag om naar uit te kijken. Elke dag koken onze vrijwilligers door heel Utrecht voor dak- en thuislozen. Dat doen ze in onze opvanglocaties en sinds kort ook in onze inloop in de wijk Overvecht.

Wat ga je doen?

Je kookt samen met andere vrijwilligers en soms ook met cliënten een maaltijd voor 15-50 personen. Na het koken vinden we het leuk als je aanschuift en met onze cliënten mee-eet. Je roostert jezelf minimaal 2 keer per maand in op de dagen die jou schikken. Onze cliënten zien veel mensen in hun leven komen en gaan. We vragen je dan ook om minimaal een half jaar bij ons te blijven.

Wat breng je mee?

Het belangrijkste dat we van je vragen? Dat je iets wil betekenen voor medemensen die het moeilijk hebben. En dat je minimaal een half jaar wilt blijven. Voor onze kookvrijwilligers vragen we daarnaast:

 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je bent in ieder geval 2 keer per maand beschikbaar
 • Je bent flexibel en kan onder tijdsdruk werken.
 • Je staat stevig in je schoenen.

"Die glimlach als het lekker is, die is onbetaalbaar."

Vacatures voor kookvrijwilligers in Utrecht

De Sleep Inn op het Jansveld is een 24-uursopvang voor daklozen. We zoeken koks en keukenhulpen. Als kok werk je van 14.00 uur tot 18.00 uur. Je bedenkt wat je gaat koken, doet de inkopen en geeft leiding aan de keukenhulpen. Als keukenhulp assisteer je de kok. Je werkt van 15.00 uur tot 20.00 uur.

Aanmelden & meer info

Neem contact op met Agnita van ’t Klooster.
Tel: 030 230 09 21
E-mail: sleepinn-smulhuis@tussenvoorziening.nl

De Stek is een 24-uursopvang, gebruikersruimte en inloop voor mensen die verslaafd zijn aan harddrugs of alcohol. Je kookt samen met cliënten. Zo help je hen om weer een beetje dagstructuur te krijgen. Je werkt van 16.30-19.00 uur. We zoeken vrijwilligers voor de dinsdag en donderdag.

Aanmelden & meer info

Neem contact op met Kimberley Nagtegaal.
Telefoon: 030-2863071
E-mail : kimberleynagtegaal@tussenvoorziening.nl

De Noiz is onze 24-uursopvang in zelfbeheer. Deze opvang wordt beheerd door mensen die zelf dakloos zijn geweest. De opvang zit nu op de Maliebaan maar verhuist na de zomer naar een nieuwe locatie.

Aanmelden & meer info

Neem contact op met Harry Troost.
Tel: 06-28486930
E-mail: harrytroost@tussenvoorziening.nl

De Stadsbrug is een tijdelijke 24-uursopvang voor daklozen in Utrecht. Deze opvang is ook open tijdens koud weer. Als kok bedenk je zelf de maaltijd en doe je de inkopen. Daarnaast beheer je de kantine en zorg je voor gezelligheid. Je werkt van 18.00-22.30 uur.

Aanmelden & meer info

Neem contact op met Harry Troost.
Tel: 06-28486930
E-mail: harrytroost@tussenvoorziening.nl

Het Smulhuis in de wijk is een eetgelegenheid voor mensen die het fijn vinden om samen te eten. Of die het niet lukt om voor zichzelf een gezonde maaltijd te koken. We zoeken voor onze 2 smulhuizen nog koks en hosts. Als kok werk je van 15.00-20.00 uur. Als host werk je van 17.00-20.30 uur.

Aanmelden & meer info

Neem contact op met Agnita van ’t Klooster.
Tel: 030 230 09 21
E-mail: sleepinn-smulhuis@tussenvoorziening.nl

Samen maken we het verschil

Als vrijwilliger bij de Tussenvoorziening maak jij het leven van de meest kwetsbaren in de samenleving een stukje beter. Je stapt een nieuwe wereld in, je hoort nieuwe verhalen en ontmoet mensen die je anders niet zou ontmoeten. En, niet onbelangrijk, je ontwikkelt nieuwe kwaliteiten van jezelf.

Daarnaast bieden we jou:

 • Goede begeleiding, met aandacht voor veiligheid.
 • Een vast contactpersoon en een team waar je op kunt terugvallen.
 • Trainingen en cursussen passend bij het werk en de locatie.
 • Werkervaring in de maatschappelijke opvang.
 • Een gezellig team, veel humor en, als je daar zin in hebt, teamborrels.