Wethouder Eerenberg onderstreept belang van Belle – Opening nieuw pand

16 maart 2023

Samen met Minke Fischer (manager van Belle) en Guusta van der Zwaart (bestuurder van de Tussenvoorziening) opende wethouder Eelco Eerenberg woensdag 15 maart de nieuwe locatie van Belle.

In een kort vraaggesprek, voorafgaand aan de openingshandeling, gaf de wethouder onomwonden aan blij te zijn met wat Belle doet en betekent.

Belle: belangrijk voor de doelgroep én voor de wethouder

Toen Eerenberg drie jaar geleden begon als wethouder heeft hij via Belle met veel sekswerkers kunnen spreken. Deze gesprekken waren erg waardevol voor hem, hij kan ze zich allemaal nog stuk voor stuk herinneren. Hij onderstreept het belang dat Belle veel (voormalig) sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel weet te bereiken, te ondersteunen en hulp te bieden. De rol die Belle in de sector speelt, is, zo zegt hij, ook de komende periode van belang. Dan wordt namelijk het advies van de commissie Sorgdrager verder uitgewerkt. Eerenberg betrekt Belle hier graag bij, en via Belle ook de doelgroep zelf.

Vroeger en nu

De openingshandeling was het ‘onthullen’ van een paar foto’s uit een hele serie over de tippelzone, uit de beginperiode van Belle. De foto’s geven een mooi tijdsbeeld. Het verschil tussen de toenmalige plek van Belle, een omgebouwde mobiele keet, en de huidige locatie is groot. In het nieuwe pand is een huiselijke ontmoetingsplek, er zijn gesprekskamers en ook de artsen hebben een mooie spreekkamer. Op de vraag aan manager Minke Fischer hoe zij de nieuwe locatie vindt, zegt ze stralend: in één woord: geweldig.

Alles in één pand

Alle activiteiten van Belle vinden nu plaats in het pand aan de Socrateslaan 62: zowel de hulpverlening, bijeenkomsten, de laagdrempelige inloop en de vertrouwenspersonen zijn hier te vinden.


Kijk voor een overzicht van wat Belle doet en hoe Belle te bereiken is op de website van Belle.