Lees voor
Over de Voiz Academie - De Tussenvoorziening

Over de Voiz Academie

Over de Voiz Academie

Voor mensen met een kwetsbaarheid is de stap naar opleiding of werk vaak te groot. De Voiz Academie is een tussenstap op weg naar werk en opleiding. Hier kunnen mensen op hun eigen tempo, in een veilige omgeving en onder begeleiding stappen zetten richting leren, werk en participatie.

Waarom de Voiz Academie?

Mensen die langdurig dakloos zijn of waren of andere ontwrichtende levenservaring hebben, zijn vaak niet goed voorbereid op een opleiding of werk. Sociale en arbeidsmatige vaardigheden zijn vaak te weinig aanwezig. Hierdoor haken ze vroegtijdig af of vallen tussentijds uit. Met een beschadigd zelfvertrouwen en gedachten als ‘zie je wel, het lukt me toch niet’ tot gevolg. Dit belemmert hen in hun herstel en welzijn.

 

We zien dat er een flinke motivatie is om aan de slag te gaan. Er is alleen een tussenstap nodig naar ‘ik kan het wél’. De Voiz Academie maakt deze stap mogelijk. Door een maatwerktraject op het gebied van leren en werken bieden we mensen de kans een opleiding en/of werk te starten en vol te houden. Zo krijgen zij een betere start op de arbeidsmarkt en kunnen ze weer meedoen en bijdragen aan de samenleving.

Opleidingsaanbod

Deelnemers starten met een voortraject waarin ze basis vaardigheden leren. Bijvoorbeeld het schrijven van korte brieven, omgaan met de computer en samenwerken. Daarna kunnen ze doorstromen naar een leerwerktraject op MBO niveau 2 tot Facilitair Dienstverlener of beveiliger. Ook kunnen ze leren om hun ervaringen uit het verleden in te zetten om anderen te helpen. De inhoud en het einddoel van de opleiding is altijd maatwerk.

Doelgroep

De Voiz Academie is er voor mensen die dakloos zijn of waren en te kampen hebben gehad met ontwrichtende ervaringen zoals psychiatrische problematiek, verslaving, schulden, armoede, vluchtgeschiedenis, migratie of sociale uitsluiting.

In samenwerking met:

De Voiz Academie is in 2021 opgestart dankzij de bijdragen van Kansfonds, Fonds Malakkastraat6, RDO en samenwerking met de gemeente Utrecht, het UWV en onze samenwerkingspartners Leger des Heils, WIJ3.0, Lister, Dock, Buurtteams, Emmaus Haarzuilens, Umah-hai en ROC Midden Nederland.