Lees voor
Escaperoom ‘Ontsnap uit de schulden’ - De Tussenvoorziening

Escaperoom ‘Ontsnap uit de schulden’

Escaperoom ‘Ontsnap uit de schulden’

Mensen met schulden hebben veel stress. We lezen er steeds vaker over en we zien het op de TV, maar hoe voelt dat nou, die schuldenstress? En is het inderdaad zo moeilijk om uit de schulden te komen? Dat ontdek je in de escaperoom ‘Ontsnap uit de schulden’. Het doel van de escaperoom is om zelf te beleven hoe het is om ernstige schulden te hebben en wat er allemaal bij komt kijken om er weer uit te komen.

Helaas is het op dit moment
 niet mogelijk om de escaperoom te boeken.

Meer over de escaperoom

Wat gebeurt er in de escaperoom?

In de escaperoom ervaar je ongekende financiële en administratieve stress. Je wordt door deurwaarders onder druk gezet. De post en administratie zijn een chaos. En ondertussen zijn er verschillende opdrachten waarmee je punten verdient (of verliest). Je ontdekt hoe het is om laaggeletterd te zijn en welke effecten geldgebrek en schulden hebben op uw brein.

Na het ontsnappen uit de escaperoom praten we na. Wat hebben de teams ervaren en kijken de deelnemers nu anders naar mensen met schulden? We sluiten af met een fotomoment.

We hebben twee personages ontwikkeld die in de escaperooms worden gespeeld:

  • Jan, een alleenstaande man met een hond, Douglas.
  • Natasja, een alleenstaande moeder met drie kinderen.

Aanmelden voor de escaperoom?

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om de escaperoom te boeken. Toch meer informatie over de escaperoom? Mail jorawolterink@tussenvoorziening.nl.

Disclaimer: wij weten als geen ander wat de stress met schuldenaren doet, wij zien het elke dag bij onze cliënten. Het is dan ook absoluut niet onze bedoeling om hier de draak mee te steken, of om te suggereren dat de ervaring van een uur escaperoom in de buurt komt van leven met schulden. Wél denken we dat het deelnemers kan helpen bij het verkrijgen van inzichten en het heel even beleven van de stress.

Voor wie is de escaperoom?

De escaperoom is geschikt voor professionals die met schuldenaren te maken hebben: wijkteams, bewindvoerders, incassobureaus, deurwaarders, beleidsmakers, politici etc. In de escaperoom strijden twee groepen van maximaal 15 personen per groep tegen elkaar om uit de schulden te komen.

Waar kunnen we de escaperoom doen?

We komen naar u toe (let op: alleen provincie Utrecht) en we richten bij u twee ruimtes in, voor twee teams. Voorwaarde is dat de ruimte enigszins gezellig kan worden gemaakt (huiskamer idee) en dat hij verduisterd kan worden. We kunnen bijvoorbeeld ook naar congressen komen. U kunt ook naar ons in Utrecht komen. Op de Groeneweg 2 hebben we ruimte om de escaperoom in te richten.

Hoe lang duurt de escaperoom?

De hele activiteit duurt ongeveer 75 minuten: 10 minuten uitleg,
45 minuten in de escaperoom en 20 minuten voor de uitslag en het napraten. We kunnen dit met u afstemmen.

Wat kost de escaperoom?

De kosten voor de escaperoom bedragen € 1.000. Afhankelijk van uw locatie komt hier een reiskosten- en reistijdvergoeding bij.


Wat vinden jullie?

Oud-deelnemers in de escaperoom: ‘nu begrijp ik waarom mijn collega’s altijd eerst de post ordenen als ze op huisbezoek gaan’. En ‘ik mis een U-map!’. De stress loopt in de escaperoom vaak op. Deelnemers tegen de deurwaarder: ‘ik zal er echt álles aan doen om op tijd te betalen’. En tegen elkaar: ‘ik neem niet meer op!’, ‘ik heb het overzicht niet’.

Maartje Kemme, Sr Beleidsadviseur bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
‘Het was wat mij betreft een zeer passende manier om in het echt te ervaren wát er allemaal gebeurt in je directe omgeving en in je hoofd wanneer alles je over de schoenen gaat lopen. Wanneer redelijkheid en rationaliteit niet meer helpen. En ‘even oplossen’ geen zin meer heeft. Ik kan dit iedereen adviseren die werkzaam is bij de overheid, maar ook in de private sector met terugvordering.’

Evaluatie jaarcongres Divosa
‘We hebben erg positieve reacties gekregen op de escaperoom en deze is met een 8,7 beoordeeld.’

Afdeling Schulddienstverlening Gemeente Utrecht
‘zeer enthousiaste reacties op de Escaperoom die een groepje Schulddienstverlening woensdag had gedaan. Rest van de afdeling van schulddienstverlening wil ook’

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
‘Nogmaals ontzettend veel dank voor jullie ontvangst en de onderdompeling in de schuldenervaring van vorige week. Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord van de mensen die hebben deelgenomen, zowel op de escaperoom als op de nabespreking.’

Veelgestelde vragen over de escaperoom

De hele activiteit duurt ongeveer 75 minuten: 10 minuten uitleg,
45 minuten in de escaperoom en 20 minuten voor de uitslag en het napraten. We kunnen dit met u afstemmen.

De kosten voor de escaperoom bedragen € 1.000. Afhankelijk van uw locatie komt hier een reiskosten- en reistijdvergoeding bij.

De escaperoom is geschikt voor professionals die met schuldenaren te maken hebben: wijkteams, bewindvoerders, incassobureaus, deurwaarders, beleidsmakers, politici etc. In de escaperoom strijden twee groepen van maximaal 15 personen tegen elkaar om uit de schulden te komen.